Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Favoriet

In de rubriek Favoriet! leggen we u podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat u in het finance-vak en in uw persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor uw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Boek: Slapend Rijk

Slapend RijkGeld verdienen terwijl je slaapt. Zou dat niet geweldig zijn? Volgens Warren Buffett hét geheim van rijkdom. En hij kan het weten. Lukt het jou straks ook? 

Grote kans van wel! Tenminste, als je de tips van selfmade miljonair Oeds-Jan Postma opvolgt. Postma is de gewoonste miljonair van ons land: Hij verdiende een miljoen door zijn geld aan het werk te zetten. In Slapend Rijk deelt hij zijn aanpak openhartig. 

De meeste beleggers werken op gevoel. En ja, soms heb je wat beginnersgeluk. Maar gelddokter Postma weet - uit eigen ervaring - dat het veel beter is om je geld aan het werk zetten met een simpel plan. De aanpak kun je vervolgens in een paar minuten automatiseren. Alles wat je nodig hebt, is dit boek en drie post-it-blaadjes. Jouw post-its zorgen er straks voor dat je geld groeit terwijl je slaapt. Waar wacht je nog op?


Podcast: Over geld praat je niet


Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters praten in de podcast Over geld praat je niet over hun favoriete ruilmiddel: geld. Verdienen en uitgeven. Sparen en besparen. Welke geldgewoontes krijg je mee van je ouders? Moet je naar een mannetje? Wat is Tikkie-etiquette? Wat is FIRE, gaat iedereen aan de bitcoins, en durf je als freelancer te denken aan je pensioen?
Aaf zet elke aflevering stapjes als beginnend belegger in aandelen, en Vincent doet verslag van zijn queeste om tonnair te worden. 

De podcast is onder andere te beluisteren via Spotify:


Film: Margin Call

Film: Margin CallEen grote investeringsbank verkoopt, ondanks de grote risico’s en de vele waarschuwingen, riskante investeringspakketten aan hun cliënten. Op een late avond ontdekken twee jonge werknemers dat het onderpand van de bank om eventuele verliezen te kunnen compenseren niet meer volstaat en dat het bedrijf op een grote ramp afstevent. 
Omdat heel Wall Street van deze slechte investeringen probeert af te komen, realiseren ze zich tot hun grote schrik dat de markt op het punt staat in te storten. Er wordt een nachtelijke vergadering georganiseerd met de top van de bank, waarbij gekozen moet worden tussen twee opties: de bank ten onder laten gaan of toch proberen de riskante pakketten te verkopen.


De film Margin Call is onder andere te bekijken via HBO Max.