Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Favoriet

In de rubriek Favoriet! leggen we u podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat u in het finance-vak en in uw persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor uw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.


Boiler Room

Boiler Room is een film uit 2000. Het verhaal speelt zich af binnen een telemarketing-effectenkantoor en is gebaseerd op de carrière van voormalig effectenmakelaar en fraudeur Jordan Belfort. 
 
De film vertelt het verhaal van Seth Davis, zoon van een gerespecteerde rechter. Een intelligente en snelle jongen, die met zijn illegale gokhuis razendsnel zijn eerste miljoenen bij elkaar probeert te vergaren. Alles gaat voor de wind en optiehandelaarsbedrijf JT Marlin haalt hem binnen. Dit bedrijf verdient zijn geld door mensen te bellen en hen aandelen in lege BV's te verkopen. Seth boekt geweldige successen, maar hij botst regelmatig met de eigenaren van het bedrijf. De FBI is ook bezig met een onderzoek en Seth besluit mee te helpen aan dat onderzoek. Om op die manier niet zelf vervolgd te worden.

Bekijk de trailer


Nuki Smart Lock 3.0

Nuki Smart Lock 3.0

Altijd op zoek naar je huissleutels? En kun je ze weer niet vinden? Dat is verleden tijd met de Nuki Smart Lock 3.0. Hiermee gebruik je je smartphone als sleutel.

Dit slimme slot plaats je aan de binnenkant van de deur op je huidige slot. De deur opent vervolgens op verschillende manieren. Door te swipen in de app op je telefoon of je kunt gebruikmaken van Auto Unlock. Het slot weet met behulp van bluetooth dat je in de buurt bent en opent het slot automatisch. Weg dus met die sleutels, maar dan moet je je telefoon natuurlijk niet vergeten. Meer informatie over het slot is hier te krijgen.