Favoriet!

Podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets

Favoriet

In de rubriek Favoriet! leggen we u podcasts, boeken, films, video’s, evenementen en gadgets voor. Alles wat u in het finance-vak en in uw persoonlijke leven kan inspireren. Zelf een suggestie voor uw favoriet? Geef deze door via vrc@vrc.nl.

Met deze maand:

Boek: 20 vragen & antwoorden over digitale transformatie

20 vragen & antwoorden over digitale transformatieDe digitale transformatie raakt ons allemaal. Van de kansen en bedreigingen van AI-technologieën zoals ChatGPT, tot het ontwikkelen van nieuwe, digitale businessmodellen.

Dit is niet langer iets wat alleen bij de IT-afdeling ligt. Digitale transformatie beïnvloedt elke organisatie en ieders werk. Het is cruciaal dat medewerkers, managers en leiders begrijpen wat het inhoudt. In het boek 20 vragen & antwoorden over digitale transformatie geeft auteur Menno Lanting inzicht. Over welke rol data speelt in de digitale transformatie en wat digitale transformatie betekent voor het leiderschap.

Het boek is onder andere verkrijgbaar via managementboek.nl.Podcast: De dataloog

Podcast: De dataloogDe Dataloog is een Nederlandse podcast over big data, data science, machine learning en de datagedreven transformatie. De podcast brengt datascientists, consultants, technologiebedrijven en onderzoekers bij elkaar. Zij bespreken de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied.

In de podcastserie wordt ook besproken hoe AI wordt ingezet door de overheid. Welke haken en ogen zitten daaraan?

De podcast is te luisteren via Spotify:


Draadloos toetsenbord

Draadloos toetsenbordGemakkelijk typen waar je maar wilt, zonder gedoe met draden? Een draadloos laser toetsenbord biedt uitkomst. Het toetsenbord maakt gebruik van geavanceerde laserprojectietechnologie om een virtueel toetsenbord op elk oppervlak te creëren. Typen op een bureau, op wen tafelblad of zelfs op een muur is daardoor geen probleem.

Het draadloos toetsenbord is te koop via Bol.